Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Πρωτο στον κόσμο νερό απο την Θεσσαλικά Άγραφα

Το νερό Θεόνη κατέκτησε το «Οσκαρ του ύδατος»

Της Δανάης Αλεξάκη
Το καλύτερο νερό του κόσμουαναβλύζει στις πηγές της Γκούρας, σε υψόμετρο πάνω από χίλια μέτρα, που βρίσκονται στο δάσος Βατσουνιάς, στον Δήμο Μουζακίου του νομού Καρδίτσας. Πρόκειται για το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, το οποίο εμφιαλώνει από το 2013 η εταιρεία ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.
Στα τρία σχεδόν χρόνια παρουσίας του, το νερό Θεόνη, που φέρει την ονομασία του από «τη νεράιδα που προστατεύει τις πηγές», έχει καταφέρει να αποσπάσει πέντε διεθνείς διακρίσεις, με τελευταία αυτή του πρώτου βραβείου στην κατηγορία Best Bottle Water στον αμερικανικό διαγωνισμό Berkeley Springs International Water Tasting, γνωστό και ως «Oscars of water» που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου 2016...

Οπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 27 υποψηφιότητες, ενώ η εν λόγω βράβευση «σημάδεψε» και το λανσάρισμα του νερού Θεόνη στην αμερικανική αγορά.
Οπως αναφέρει στο «ΜΜ» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ιωάννης Λέλης, «η πορεία στα τρία χρόνια που συμπληρώνουμε φέτος τον Απρίλιο είναι πολύ θετική, γεγονός που μας προσδίδει αισιοδοξία για το μέλλον». Σύμφωνα με τον ίδιο, επιδίωξη είναι η εταιρεία να εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης 30% κάθε χρόνο, με τις εξαγωγές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Σήμερα το νερό Θεόνη έχει παρουσία σε Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Λιβύη, Σαουδική Αραβία και Ντουμπάι, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 35%-40% του συνολικού τζίρου.
Με γνώμονα τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της εταιρείας δρομολογείται η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου, μέσω επένδυσης ύψους περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η ολοκλήρωση της επένδυσης υπολογίζεται έως τις αρχές του 2017, προκειμένου να επιτευχθεί τριπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικής. Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία της υφιστάμενης μονάδας διατέθηκαν επίσης κεφάλαια ύψους 5 εκατομμύρια ευρώ.
Ταυτόχρονα, δρομολογείται και το λανσάρισμα γυάλινων συσκευασιών, καθώς και η διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και στο ανθρακούχο νερό. Στόχος είναι το 2016 ο τζίρος της εταιρείας να διαμορφωθεί στα 4,5 εκατ. ευρώ από περίπου 3,2 εκατ. ευρώ που έκλεισε το 2015.
Επισημαίνεται ότι το νερό Θεόνη έχει αποσπάσει τα βραβεία ανώτερης γεύσης τα έτη 2014 και 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας, iTQi, στις Βρυξέλλες, το χρυσό βραβείο στον Διεθνή Οργανισμό Ποιότητας Monde Selection και τo Χρυσό βραβείο DLG ποιότητας και γεύσης το 2016. 
Συνεργασίες
Σε εγχώριο επίπεδο η ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε. διατηρεί συνεργασίες με την οργανωμένη λιανική, όπως την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, τη Γαλαξίας, τη Mega Market, καθώς και τοπικές αλυσίδες. Ταυτόχρονα το νερό Θεόνη έχει παρουσία και στο κανάλι της εστίασης μέσω των συμφωνιών με το χονδρεμπόριο. Μέχρι στιγμής στο χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών τη μερίδα του λέοντος κατέχει η χονδρική, ωστόσο -όπως αναφέρει ο κ. Λέλης- «το ράφι προσδίδει άμεση αναγνωρισιμότητα και σε αυτό το πλαίσιο προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη διείσδυση στα εγχώρια σούπερ μάρκετ. Ηδη για το 2016 επιδιώκουμε τη σύναψη συνεργασίας με δύο ακόμα ισχυρές αλυσίδες».
http://www.naftemporiki.gr/
 


Η Διεθνής Γευσιγνωσία Νερού, του Berkeley Springs, είναι η πιο διάσημη στον κόσμο, καθώς συγκεντρώνει την ελίτ του νερού στον πλανήτη και βραβεύει τα κορυφαία εξ αυτών. 
Το Σάββατο, δέκα κριτές ξόδεψαν πολλές ώρες γευσιγνωσίας και επέλεξαν τα καλύτερα νερά από 18 κράτη.
Οι κριτές, μέσω της τυφλής γευσιγνωσίας, αξιολόγησαν μέχρι 20 δείγματα νερού σε μια ποικιλία μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης, της οσμής, της εμφάνισης αλλά και της αίσθησης στο στόμα.
Μεγάλος νικητής από την Ελλάδα ανακηρύχθηκε το νερό Θεόνη, από την Καρδίτσα. Το Θεόνη, πήρε το βραβείο του καλύτερου εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο.


Δείτε τους νικητές:

Καλύτερο νερό ύδρευσης 2016
Clearbrook, Abbotsford, British Columbia (Καλύτερο στον κόσμο)
Eldorado Springs (Καλύτερο στις ΗΠΑ)
Marysville, Victoria, Australia
Independence, Mo.
Santa Ana, Calif.
Mission Springs Water District, Desert Hot Springs, Calif.
Καλύτερο εμφιαλωμένο νερό 2016
Theoni Natural Mineral Water, Karditsa, Greece
Prairie Crystal Pure Spring Water, Marchand MB, Canada
Eau De Source 83 ppm, Village Blanchard, NB, Canada
Davia Organic Maple Sap Water, Saint-Quentin, NB, Canada
Antipodes, Whakatane, New Zealand
Καλύτερο ανθρακούχο νερό 2016
Tesanjski Kiseljak, Tesanj, Bosnia
Touch Sparkling Mineral Water, Marchand, MB, Canada
Celvick Dobri Kiseljak, Tesanj, Bosnia
Oro Luxury Water, Vizianius, FYROM
Nakd Luxury Sparkling Water, Putaruru, New Zealand
Deluge Sparkling Natural Spring Water, Oro-Medonte, ON, Canada
Kαλύτερο καθαρό πόσιμο νερό 2016
Bar H2O, Richmond, MI
Divinia, Idaho Falls, ID
Hamilton On Tap, Hamilton, OH
Mountain Drop, Linthicum, MD bottling famous Berkeley Springs water.
Berkeley Springs Purified Water, Berkeley Springs, WV
Καλύτερη συσκευασία νερού 2016 2016
Nakd Luxury Artesian Water, Bay of Plenty, New Zealand
Antipodes, Whakatane, New Zealand
Jackson Springs Natural Premium Spring Water, Middlebro, MB, Canada

http://www.womantoc.gr


 Το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ είναι ένα κορυφαίο ποιοτικά νερό ,υπόγειας προέλευσης που αναβλύζει στα 1100 μέτρα υψόμετρο στην ορεινή και παρθένα περιοχή των Αγράφων του Δήμου Μουζακίου στα ορεινά της Καρδίτσας και εμφιαλώνεται απευθείας χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία
       
    Ξεχωρίζει για την ανώτερη γεύση και ποιότητα και αποτελεί κορυφαίο νερό  με πολλές  διεθνείς διακρίσεις στους συγκεκριμένους τομείς.


                   Εχει βραβευτεί επι δύο συνεχόμενες  με την ανώτερη διάκριση των 3 αστέρων στα
superior taste awards 2014 και  2015 από το Διεθνές Ινστιτούτο Γευσης και ποιότητας ITQI στις Βρυξέλλες όπως επίσης και από το Διεθνές  Ινστιτούτο monde selection,όπου έλαβε χρυσή διάκριση το 2015,πράγμα που καθιστά  το ΘΕΟΝΗ το μοναδικό ελληνικό νερό με τόσες πολλές  διακρίσεις στους τομείς γεύσης και ποιότητας

                   Η μοναδική σύνθεσή  του, που κερδίζει τις εντυπώσεις οφείλεται στο ότι  είναι ένα  νερό με ισορροπημένη σύσταση, που δεν υφίσταται καμία επεξεργασία, με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα  και Νάτριο,απουσία βαρέων μετάλλων και  ιδανικό αλκαλικό
pH 8

                  Η εταιρεία διαθέτει υπερσύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης Sidel και είναι πιστοποιημένη από τον διαπιστευμένο φορέα tuv Austria Hellas με τα  διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα  iso 22000:2005,HACCP  που καθορίζει την ασφάλεια του προιόντος  και iso 9001:2008, που αφορά στη διαχείριση της ποιότητας.

                   Καθημερινά  γίνεται πλήρης μικροβιολογική ανάλυση και μέτρηση φυσικοχημικών παραμέτρων του προιόντος μας  στο εργαστήριο του εμφιαλωτηρίου ,σε αρκετά μεγάλη ποσότητα δειγμάτων, και το προιόν απελευθερώνεται στον καταναλωτή μόνο και εφόσον είναι ποιοτικά άριστο.


                 Πρέπει να τονιστεί η σημασία της σωστής μεταφοράς και αποθήκευσης του προιόντος σε μέρος σκιερό και δροσερό έως 18
C

                Με την ευκαιρία,θα θέλαμε να σας επισημάνουμε να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην αποθήκευση του προιόντος μας σε περιβάλλον που πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές


Το ΤΗΕΟΝΙ στην κορυφή της γεύσης και της ποιότητας
Το ΤΗΕΟΝΙ έγινε φέτος το μοναδικό ελληνικό, φυσικό μεταλλικό νερό που αναβλύζει φυσικά και διακρίθηκε με την ανώτερη διάκριση Superior Taste Award 3 αστέρων από το iTQi, το ΔιεθνέςΙνστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας στις Βρυξέλλες. Ο κορυφαίος οργανισμός για την ανάδειξη τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από όλο τον κόσμο, διέκρινε στο THEONI την ανωτερότητα ενός πραγματικά πηγαίου νερού, που προέρχεται από τις πηγές της Γκούρας, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στην οροσειρά των Αγράφων.

Το THEONI κέρδισε επάξια μια τόσο σημαντική διεθνή διάκριση, χάρη στα σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει:
  • Απουσία βαρέων μετάλλων
  • Αλκαλικότητα, pH 8
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • Πιστοποίηση ISO 22000 και ISO 9001, TU?V AUSTRIA.
Το ΤΗΕΟΝΙ ανήκει στην ανώτερη κατηγορία εμφιαλωμένου νερού, που είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Σε αυτή ανήκουν νερά αποκλειστικά υπόγειας προέλευσης, που εμφιαλώνονται υποχρεωτικά στην πηγή προέλευσής τους. Οποιαδήποτε κατεργασία ή απολύμανση απαγορεύεται καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ικανοποιητική απόσταση γύρω από τη πηγή (ή γεώτρηση που δεν ισχύει για το ΤΗΕΟΝΙ), που εξασφαλίζει την προστασία του νερού από τα μικρόβια. Η σύστασή του μπορεί να περιέχει διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η αγνότητα που η ίδια η φύση χαρίζει στο
THEONI, διαφυλάσσεται κατά την εμφιάλωση και διακίνησή του. Το νεότευκτο εργοστάσιο της ΑHBGroup, στο δάσος της Βατσουνιάς Καρδίτσας, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2013, διαθέτει την υπερσύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης SIDEL και εγγυάται την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος που φτάνει στα χέρια σας. 

Οι εξαγωγές αποτελούν για την εταιρεία πολύ σημαντικό μέρος του πλάνου ανάπτυξης. Πλέον το νερό
THEONI εξάγεται σε χώρες όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Κουβέιτ αλλά και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπως η Ολλανδία και η Γερμανία.

Το
THEONI είναι το μοναδικό νερό που κατεβαίνει από την κορυφή για να την κατακτήσει.
ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε. Βατσουνιά, 43060 Καρδίτσα
Τ 24450-61200 F  24450-61000 E info@ahb-group.gr  theoniwater.gr
  ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ:ΑΗΒ GROUP A.E

ΒΑΤΣΟΥΝΙΑ  T.K  43060 MOYZAKI ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΗΛ:2445061200 

FAX :2445061000

E-MAIL:info@ahb-group.gr

ΑΦΜ 094347622-ΔΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:www.theoni-water.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου